Gratis inspiration på LinkedIn

Følg Gravlund på LinkedIn og bliv klogere på gummiets forunderlige verden!

Følg os

Silikonegummi

Hvad kendetegner silikonegummi?

Silikonegummi har en række egenskaber, der adskiller sig fra andre elastomerer. De karakteristika, der er kendetegnende for silikone, kommer fra selve polymeren og fyldstofstrukturen, og ikke fra additiver eller overfladebehandling, som man oftest ser. Det er så at sige gummiets iboende egenskaber.

Gode mekaniske egenskaber:

  • Silikones egenskaber sikrer flot finish
  • Kan justeres fra ikke-ledende til halvledende
  • God flammebestandighed – forbrændingsproduktet er endvidere ikke giftigt

Begrænsninger

Silikone er ikke slidstærkt i relation til brug i tung industri, hvor man derfor typisk benytter andre gummityper, hvor ovenstående egenskaber ikke har nogen betydning.

 

 FDA Silikonepakninger til Medico

Silikone er hovedsageligt karakteriseret ved følgende egenskaber:

  • Meget varmebestandig: Silikonegummi tåler høje temperaturer. Samtidig udmærker silikone sig ved enestående fleksibilitet ved lave temperaturer
  • Høj modstandsdygtighed over for ilt, olie, ozon og vejrlig samt kemikalier og miljøpåvirkninger
  • Meget velegnet til indfarvning i hele farvepaletten
  • Vandafvisende overflade

Brancher hvor silikone er velegnet

Medico-branchen: er kendetegnet ved at efterspørge produkter i ensartet, høj kvalitet produceret i gennemtestede kompounds med de ønskede godkendelser.

Vi benytter udelukkende færdigblandede kvalitetskompounds, der er fremstillet i henhold til FDA § 177.2600, EC No 1935/2004 og en række andre europæiske standarder, som kan dokumenteres ved behov.

Hvis vores standardsilikone ikke opfylder kundens krav til godkendelser, tilbyder vi mere avancerede silikonekvaliteter, der imødekommer strengere krav fra sundhedsindustrien. Disse kvaliteter har bestået udvalgte ISO 10993- og USP klasse VI-tests, og opfylder således også de høje sikkerhedsstandarder, som bl.a. Medico er pålagt.

Design-branchen: stiller store krav til flot finish, og her er silikonekompounds særligt velegnet.

Endvidere er der uendelige muligheder for indfarvning, og silikonegummi smitter ikke af, hvilket gør det særdeles velegnet, hvis det eksempelvis skal bruges på møbler, der er i kontakt med andre flader.

Fødevareindustrien:  stiller krav til, at den benyttede gummikompound er fødevaregodkendt, hvilket vi sikrer ved at benytte silikone til støbningen. Vi benytter udelukkende færdigblandede kvalitetskompounds, der er fremstillet i henhold til FDA § 177.2600, EC No 1935/2004 og en række andre europæiske standarder, som kan dokumenteres ved behov. Ved ønsket indfarvning af de støbte emner, uanset om det er silikonepakninger til industrien eller køkkenprodukter, benytter vi farver, som overholder de samme standarder som selve silikonen.

 

Til top