Gratis inspiration på LinkedIn

Følg Gravlund på LinkedIn og bliv klogere på gummiets forunderlige verden!

Følg os

Naturgummi

Hvad kendetegner naturgummi?

Naturgummi er den ældste form for gummi, man kender til. Den er naturligt forekommende i barklaget hos en række planter, hvorfra man kan tappe mælkesafterne (latex/gummi). Planterne stammer oprindeligt fra Sydamerika, men i dag står asiatiske lande for størstedelen af den samlede gummiproduktion.

I takt med at efterspørgslen for gummi voksede, udviklede man i midten af 1900-tallet syntetiske gummityper, som har den fordel, at de kan designes til at være modstandsdygtige overfor specifikke typer påvirkninger (eksempelvis høj varme, kemikalier, ozon osv.)

Naturgummi tegner sig ca. for 40% af gummikvaliteterne på verdensplan, og det syntetisk fremstillede gummi for den resterende del.

Malaysisk gummiplantage

Naturgummi er hovedsageligt karakteriseret ved følgende egenskaber:

  • Stor slidstyrke
  • Meget elastisk
  • Genvinder sin oprindelige form efter ydre påvirkning
  • God modstandsdygtighed overfor uorganiske kemikalier

Begrænsninger

  • Relativ lav maks temperatur på 75°C (vedvarende) og på 100°C (kortvarigt)
  • Ringe ozonbestandighed
  • Manglende modstandsdygtighed over for olie og organiske væsker

Anvendelsesområder

Naturgummi er velegnet til komponenter, der skal kunne modstå hårde belastninger og vedvarende slid.

Komponenterne skal være beskyttet mod ozonpåvirkning, så naturgummi anbefales ofte til komponenter inde i maskiner. Det er også vigtigt, at komponenterne ikke kommer i kontakt med olie eller oliebaserede væsker.

 

Brancher hvor naturgummi er velegnet

Transportbranchen

Hos Gravlund Industrigummi producerer vi mange forskelligartede komponenter i naturgummi, bl.a. til transportbranchen, hvor mange kunder efterspørger støddæmpere, buffere og motorophæng. Naturgummi er særligt velegnet til disse komponenter grundet sin slidstyrke og sine stødabsorberende egenskaber.

Industrivirksomheder

Til Industrien masseproducerer vi pakninger, tætninger, kugler, membraner osv, alt sammen i naturgummi, som kan modstå det store slid, de påføres i produktion.

Til top