Gratis inspiration på LinkedIn

Følg Gravlund på LinkedIn og bliv klogere på gummiets forunderlige verden!

Følg os

EPDM gummi

Hvad kendetegner EPDM-gummi?

EPDM-gummi blev opfundet i 1960’erne, da behovet inden for gummiindustrien ændrede sig. Det betød blandt andet, at råvarer som naturgummi ikke længere kunne følge med udviklingen. Ud af dette behov startede man derfor produktion af andre materialer såsom den syntetiske EPDM-gummi.

EPDM-gummi er udviklet til særligt godt at kunne modstå vind, vand og sol (UV-stråling), hvorfor det kan anvendes i mange forskellige miljøer. Denne form for industrigummi kan både anvendes inde og ude, men særligt udenfor, hvor det udsættes for forskelligt slags vejr, udnyttes EPDM-gummiens egenskaber til fulde.

 

Kugleledsafdækninger

Særlige egenskaber ved EPDM-gummi

Der findes ikke et gummimateriale, der kan tåle mere ekstreme vejrforhold end EPDM-gummi kan. Produktet har både en enormt god bestandighed over for UV-stråling samt over for både vand og vejr. Da denne type af gummi kan arbejde i temperaturer helt ned til –45° grader samt i højere temperaturer, kan den med fordel anvendes som materiale til gummiprodukter, der skal være arbejdsdygtige under en række forskellige forhold og temperaturer.

EPDM-gummi tåler desuden at blive udsat for de fleste typer af kemikalier brugt i forskellige brancher og produktionsindustrier. EPDM-gummiens eneste svaghed er imidlertid, at den har en mindre god bestandighed over for olieprodukter, såsom benzin og diesel. Skal der bruges gummi i miljøer, der udsættes for olie, er det derfor mere fordelagtigt at anvende en anden gummitype. Det er altid vigtigt at se på produktets anvendelsessted i forbindelse med materialevalg, inden der sættes en produktion i gang.

Hvor anvendes EPDM-gummi?

EPDM-gummi ses ofte anvendt inden for bilindustrien, skibsfart- og byggebranchen. Dog er det ofte også anvendt inden for transport- og togindustrien, hvor EPDM-gummien ofte benyttes i en brandhæmmende version, samt i fødevareindustrien, hvor det ofte benyttes med FDA-godkendelse

EPDM-gummien indgår både i komponenter og i maskiner, hvor det bliver udsat for forskelligt vejr. Det kan være alt fra gummimanchetter og gummistropper til pakninger til dæksler, der alle skal kunne holde tæt på trods af slid fra vejret.

Om det er EPDM-gummi eller andre typer af industrigummi, der bedst matcher en ordre, vil som regel udledes af, hvorvidt produktet skal monteres eller anvendes i sol, eller om det vil være i kontakt med kemikalier. Vi rådgiver gerne om, hvilken gummitype der er mest velegnet til den enkelte opgave.

Som ordreproducent af komponenter i industrigummi har vi hos Gravlund Industrigummi stor erfaring med tilpasning til kunders behov.

Til hver opgave udvikles en støbeform, som er kundernes ejendom, men som vi opbevarer til fremadrettet støbning hos os for at sikre korrekt vedligehold samt korte leveringstider.

Til top