Gratis inspiration på LinkedIn

Følg Gravlund på LinkedIn og bliv klogere på gummiets forunderlige verden!

Følg os

Gummisko til sengefødder i mange varianter

Møbeldesigner Nicholas Roses produktioner balancerer på en hårfin grænse mellem det rå, industrielle look og det elegante og lette, skandinaviske udtryk. Det kræver en fast hånd - og troværdige samarbejdspartnere.                                         

Nicholas Rose har drevet sin forretning i København N siden 1992, og hans unikke udtryk viser sig i et stramt katalog af kvalitetsmøbler til hjemmet og kontoret. Den røde tråd har fra start været "less is more" - og det bliver der holdt fast i:

- Jeg har en ret rå tilgang til design. Man skal kunne se ægtheden i møblet, og der må gerne være en naturlig variation i materialet - det skal være tydeligt, at her er tale om håndværk og naturlige materialer, fortæller Nicholas Rose, der har forelsket sig i materialer som birkefinér, linoleum, laminat og silikone.

- En del af min filosofi er, at møbler skal være bygget af stærke, minimalt bearbejdede materialer, så det er ægte bæredygtige produkter der kan holde længe. Og her har Gravlund Industrigummi været en virkelig kompetent sparringspartner, både med deres rådgivning og fleksibilitet.

Siden Nicholas Rose startede samarbejdet med Gravlund Industrigummi har mange projekter været forbi fabrikken i Ballerup. Ét af de tilbagevendende produkter som kommer ud af den københavnske gummifabrik er en såkaldt gummisko, der skåner gulvet mod ridser fra Nicholas Rose's prisvindende senge.

- Til at starte med blev de produceret i naturgummi, men som led i en optimeringsproces foreslog Gravlund at prøve med silikone i stedet for. Det viste sig både at give bedre beskyttelse af underlaget og forlænge holdbarheden, så det satte jo flueben i bæredygtigheden, fortæller Nicholas Rose, som ofte har sparret med sin lokale gummileverandør omkring løsninger. Det er da også blevet til en del særbestillinger i tidens løb:

- Jeg har fået min andel af prøvestøbninger for at se forskellige farver og former, og vi har altid en god dialog omkring mine tanker og ønsker. På den måde har Gravlund været en vigtig del af min produktudvikling.

Som en lille virksomhed er det vigtigt for Nicholas Rose at holde skarpt øje med udgifterne. Det betyder også, at det ofte er mindre serier, der bliver produceret. Det har altid været en formsag hos Gravlund Industrigummi. Og både kvaliteten og aftalerne kan man regne med:

- Hos Gravlund oplever jeg altid en imponerende punktlighed. Hvis vi har en aftale, holder den. Uden undtagelse. Og det understreger min egen ambition om at alle mine møbler skal være ethundrede procent danskproduceret, for vi har nogle helt særlige håndværkstraditioner, som giver fantastiske resultater. Når vi arbejder og innoverer sammen opstår der magi.

Nicholas Roses designmøbler kan du læse meget mere om på hjemmesiden LLLP.dk.

 

Til top